fbpx

Er vægttab nødvendigt i behandlingen af type 2-diabetes?

Af Jane Kudsk
Cand. techn.al - Speciaslist I ernæring og type 2-diabetes. Jeg hjælper Type 2-diabetikere, der gerne vil ændre deres kostvaner for at få det bedre, mindske behovet for medicin og forebygge følgesygdomme.
10.21.2022

Ifølge en undersøgelse fra 2022 lavet af Diabetesforeningen mener danskerne, at overvægt er den største risikofaktor for type 2-diabetes.
80 % af mennesker med type 2-diabetes er da også overvægtige. Men 20 % er normalvægtige.
Det er også kun 10 procent af den overvægtige befolkning, der har type 2-diabetes.
Så diabetes 2 handler ikke kun om vægt.

Et vægttab kan forbedre blodsukkeret hos diabetikere, men vores erfaring hos Triba er, at man godt kan få forbedret sit blodsukker uden at tabe sig.
Derfor har vi ikke vægttab som hovedformål i diabetesbehandlingen af overvægtige med diabetes-2.
Til gengæld er erfaringen helt tydelig – når blodsukkeret bliver normaliseret, bliver vægten det ofte også.
I traditionelle slankekure har der været fokus på at spise mindre og bevæge sig mere.
Altså at forbrænde flere kalorier og sulte sig selv.
Men ved at spise blodsukkerstabilt og passe godt på dig selv, kan du tabe dig uden at sulte dig selv. Du spiser dig mæt og får mere energi.
Mange bliver overraskede over at kunne tabe sig, selvom de spiser mere fedt. Men når kroppen kører på fedtforbrænding, bliver det også muligt at forbrænde det fedt, der sidder på kroppen – og ofte på maven.

FAKTABOKS

Ifølge Diabetesforeningen koster diabetes det danske samfund 86 millioner kroner om dagen. Det er 602 millioner om ugen; hver uge, året rundt. På et år løber det op i mere end 30 milliarder kroner. Det svarer omtrent til en Storebæltsbro eller opførelsen af de seks supersygehuse. Hvert eneste år.

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Eller

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link eller i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Få hjælp til at sænke blodsukkeret allerede i dag

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få hjælp måned efter måned. Ved tillmedling får du direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med Diabeteskurset som starter op i hold d. 1. i hver månede.

Betal månedligt

Betal halvårligt

Vælg halvårlig betaling og få en måned gratis

995 DKK pr. måned*

Triba Medlemskab for personer med Type 2-diabetes eller præ-diabetes inkluderer:

Type 2-diabetes forløb med Jane Kudsk

Gruppe sessions for alle

Ubegrænset support

Individuel lægesamtale

Individuel samtale med ernæringsekspert

Kun 249 kr. pr måned efter 6 måneder

 

* Kom i gang for kun 1 kr. - For at få dig ind i vores system og sikre dig en plads bliver der trukket 1 kr. ved tilmelding. Hver måned til den 1. trækkes automatisk 995 kr. Efter 6 måneder falder prisen for medlemskabet automatisk til 249 kr. pr. måned. Ingen binding.

Vælg månedlig betaling hvis du ikke ønsker at betale samlet

829 DKK pr. måned**

Triba Medlemskab for personer med Type 2-diabetes eller præ-diabetes inkluderer:

Type 2-diabetes forløb med Jane Kudsk

Gruppe sessions for alle

Ubegrænset support

Individuel lægesamtale

Individuel samtale med ernæringsekspert

Kun 249 kr. pr måned efter 6 måneder

 

** Mest for pengene - Kom i gang for kun 1 kr. - For at få dig ind i vores system og sikre dig en plads bliver der trukket 1 kr. ved tilmelding. Til den 1. i måneden trækkes automatisk 4.974 kr., og du får dermed en måneds medlemskab gratis. Efter 6 måneder prisen for medlemskabet automatisk til 249 kr. pr. måned. Ingen binding.

Øvrige artikler

3 gratis trin fra vores forløb

Skriv dig op til vores nyhedsbrev nedenfor, og modtag vores 3 grundlæggende trin fra forløbet til bedre trivsel og balance for dig der har diabetes 2.

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 3 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.