fbpx

Medlem log ind

Du er blevet videresendt fra spisdigfri.dk, der nu endeligt er lagt sammen med mit nye firma triba.dk. Her viderefører jeg og mit fantastiske team sammen missionen om at hjælpe mennesker fri af type 2-diabetes. På siden finder du både nyt og gammelt indhold fra Spis dig fri. Læs mere om Triba og mit team på siden “om”. Hvis du har spørgsmål eller forslag, er du velkommen til at kontakte mig via email eller telefon.

De bedste hilsner Jane Kudsk

Rita reducerede hendes insulin indtag med over 80% gennem kosten

Af Jane Kudsk
Jane Kudsk er uddannet kandidat i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring på den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 2004. Hun er desuden certificeret Madmentor og har en lang række efteruddannelseskurser bl.a. i den motiverende samtale, spiseforstyrrelser, samt Type 2 diabetes og behandling. Jane Kudsk er grundlægger af Spis dig fri i 2016, hvor mennesker med type 2 diabetes kan få kvalificeret og på samme tid jordnær ernæringsvejledning. Jane har hjulpet hundredvis af danskere med at spise sig til et lavere blodsukker, mindre medicin og mere energi til livet. Du er altid velkommen til at kontakte Jane på jane@triba.dk.
08.24.2023

“Min insulin er reduceret fra 121 til 20 enheder dagligt, og jeg får ikke længere kolesterolmedicin”

Det er aldrig for sent at ændre livsstil. 

Det er Rita på 87½ år et levende bevis på. 

Hun har lige afsluttet Triba’s 3-måneders diabetesforløb. 

Undervejs gav hun klart udtryk for, at hun i hendes alder ikke ville bruge tid på at sætte hverken 6- eller 12-måneders mål: 

Det er her og nu det gælder. 

Og det kan vi andre godt blive inspireret af!

Heldigvis mærker langt de fleste deltagere hurtigt en effekt af deres indsats – og det er jo i sidste ende det, der tæller 

Rita startede først på egen hånd og var skeptisk, da hun gik i gang. Men hun blev meget overrasket over effekten.

 

Læs her Ritas “nye eventyrlige historie”, som hun kalder den:

 

“Jeg har haft type 2-diabetes i snart 25 år og fik en masse medicin og insulin. Både min mor og mine 3 søskende var/er alle diabetikere. 

Da jeg hørte om Janes anbefalinger, tænkte jeg, at det kan jeg da godt prøve – uden at have den helt store tiltro til effekten. 

Jeg stoppede straks med at spise kartofler, havregryn, brød og frugt. 

En aften blev jeg meget dårlig. Så dårlig at min mand var ved at ringe efter en ambulance. Det viste sig, at mit blodsukker var helt i bund. Jeg drak straks æblejuice og spiste brød til, og fik det hurtigt bedre. Jeg fik virkelig at mærke på den hårde måde, hvor effektivt det er at skære ned på kulhydraterne. 

Jeg gik ned i mit insulinindtag for at undgå lavt blodsukker igen. Det gjorde jeg flere gange og holdt nøje øje med mine blodsukkermålinger. Når man får insulin, er det rigtig vigtigt at holde øje med blodsukkeret og skære ned for insulinen samtidig med, at man skærer ned for kulhydraterne. 

Dagen kom hvor jeg skulle til lægen og have målt mit langtidsblodsukker. Sygeplejersken kom forbløffet ind og sagde, at langtidsblodsukkeret var 39 mod før 50.  Det vil sige, at mit blodsukker pludseligt var normalt. Jeg fortalte hende om min kostomlægning, og hun blev ikke forbavset. Lægen kom ind over og godkendte mit lavere insulinforbrug.

Jeg erfarede, at Janes anbefalinger på alle måder er “stærk medicin”. Det kom ganske bag på mig, hvad disse få ændringer i min mad betyder. Det skulle jeg bare have vidst for mange år siden. Mine tidligere diætister har alle anbefalet mig mindst 5 måltider om dagen for at holde “brændeovnen” kørende, hvilket bare resulterede i mere og mere medicin.

Da jeg senere kom til mit årlige lægetjek, var alle mine tal fine. Mit langtidsblodsukker var 41, selvom min insulin dosis var reduceret fra 121 til 80 enheder dagligt. Min læge sænkede derfor dosis yderligere til kun 40 enheder dagligt.  

Jeg fik desuden lov til at slippe for kolesterolmedicinen, hvilket jeg er glad for.  

 

Selvom Rita på egen hånd opnåede rigtig gode resultater med at ændre madvaner, valgte hun alligevel at melde sig på Triba’s diabetesforløb. 

Hun fortæller om forløbet hos Triba:

 

“Da jeg allerede havde oplevet en stor effekt ved at følge Jane Kudsk på Facebook og deltage i nogle af hendes små kurser, tænkte jeg, at diabetesforløbet ville cementere min viden i dybden. 

Det vigtigste har for mig været samværet med de andre på de online gruppemøder, og at se og høre Jane og Alexander, vores læge på forløbet. 

Det var hyggeligt at deltage gruppemøderne, og at høre de forskellige fortælle om deres problemer og løsninger. 

Det var også vigtigt for mig at høre mere om morgenblodsukkeret, som jeg var forbavset og foruroliget over.

Den største forandring for mig er, at jeg har tabt mig. Så meget at jeg er ved at tabe mine benklæder, så jeg må have bælte på nu. Jeg kan nu få to fingre under min urrem, som før har siddet tæt.

Jane har en meget alsidig viden, som det har været godt at dele med hende. Jeg føler, jeg har været i gode hænder.

Jeg er nu nede på 20 enheder insulin, og min sidste måling af langtidsblodsukkeret marts 2022 var 44. Alle mine andre tal var fine, så jeg skal bare fortsætte uændret. Jeg skal til årskontrol hos min læge til august, så bliver det spændende, hvad hun siger.

Jeg er blevet klar over, at jeg har været meget heldig. Først fordi jeg fandt Janes Facebookside, og at jeg tænkte, nå, det kan jeg da godt prøve, det er overkommeligt. Endvidere har jeg været heldig med mit lægehus, som 100 % har bakket mig op.”

 

Uanset din alder er du velkommen hos Triba, og vi har erfaring med at hjælpe mennesker i alle aldre. Rita er indtil nu den ældste, vi har haft med – og den yngste var 19 år, da hun startede.”

Vi har hjulpet hundredevis af danskere med Type 2-diabetes til et lavere langtidsblodsukker. Blandt dem er vi kendt for at vigtig formidle viden på en forståelig måde og lade den enkelte deltager sætte sit eget ambitionsniveau og tempo. 

Vil du med og have vores målrettede hjælp til mennesker med type 2-diabetes, så du kan gå glad hjem fra lægen næste gang, du skal have målt blodsukker?

Læs mere og tilmeld dig vores Triba+ Medlemskab med Jane Kudsk her

 

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link  i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Jane Kudsk taler med en kunde om behandling af type 2-diabetes

Har du flere spørgsmål? Efterlad dine kontaktoplysninger, og vi vil kontakte dig.

Øvrige artikler

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for type 2-diabetes"

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet herunder modtager du direkte guiden med de 9 trin samt ny viden og inspiration om diabetes, mad, sundhed, foredrag og meget meget mere.

 

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 9 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.