fbpx

Medlem log ind

Ny med type 2-diabetes? Forstå hvad du selv kan gøre. Online foredrag med Jane Kudsk d. 23 maj Læs mere her >>

Træthed skyldes ikke altid alderen, Majken, 19 år

Af Jane Kudsk
Cand. techn.al - Speciaslist i ernæring og type 2-diabetes.
10.12.2022

”Mit langtidsblodsukker er allerede faldet fra 54 til 47, hvilket er fantastisk. Jeg er meget mindre træt, og middagsluren er sløjfet. Jeg kan bedre koncentrere mig og er meget mere produktiv i skolen.”

 

Majkens middagslur er sløjfet

Træthed er et af de diabetessymptomer, der ofte kommer snigende.

Måske er du rigtig, rigtig træt?

Eller du lægger ikke rigtigt mærke til trætheden, fordi du har vænnet dig til den?

Snupper en middagslur eller sover foran TV’et om aftenen?

Tænker: ”Det er nok alderen…” 

Men det er ikke (nødvendigvis) alderen!

Majken på 19 år blev ramt af Type 2 diabetes og vænnede sig sove til middag en halv til hel time – helst hver dag, hvis hun kunne komme til det. 

Men så hoppede hun – som yngste deltager – med på diabetesbehandlingsforløbet.

Her fortæller hun, hvordan det har ændret hendes hverdag:

”Mit langtidsblodsukker er allerede faldet fra 54 til 47, hvilket er fantastisk. Jeg er meget mindre træt, og middagsluren er sløjfet. Jeg kan bedre koncentrere mig og er meget mere produktiv i skolen.

 

Da jeg fik konstateret Type 2 diabetes, følte jeg, at jeg stod alene med det. Pludselig skulle jeg lære nogle helt nye spilleregler, og der var ikke meget hjælp at hente hos lægen. Den information jeg fik gjorde mig faktisk bare endnu mere forvirret.

 

På forløbet er vi en gruppe, der følges ad, og det har givet mig en enorm tryghed at være på hold med andre. Vi støtter hinanden, og nu synes jeg, det er meget mindre pinligt at have diabetes, fordi jeg ikke er alene.

 

Type 2 diabetes rammer alle slags mennesker. Derfor er vi vidt forskellige på holdet, og det synes jeg er fedt. Der er plads til alle uanset, hvor de står i livet.

 

 Det vigtigste jeg har lært, er at mærke efter i mig selv. For eksempel at mærke hvornår jeg er sulten, og hvornår jeg er mæt. Videoerne i forløbet er geniale. De er meget punktlige og præcise med nogle fantastiske forklaringer, som er dybere end dem jeg får hos lægen.

 

Det har overrasket mig, at man kommer til at skulle lære sig selv bedre at kende undervejs også. På forhånd troede jeg, at det bare handlede om madvaner, men der er meget at tænke over. Jeg har fundet en livsstil, jeg ved, jeg kan leve med i hundrede år, hvis det skal være.

 

For mig har det helt klart været alle pengene værd, fordi man får så meget igen. Så jeg vil opfordre andre til bare at prøve og springe ud i det.”

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link  i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Jane Kudsk taler med en kunde om behandling af type 2-diabetes

Har du flere spørgsmål? Efterlad dine kontaktoplysninger, og vi vil kontakte dig.

Øvrige artikler

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for type 2-diabetes"

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet herunder modtager du direkte guiden med de 9 trin samt ny viden og inspiration om diabetes, mad, sundhed, foredrag og meget meget mere.

 

G1.1 - Tilladelse til markedsføring

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 9 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.