fbpx

Medlem log ind

Du er blevet videresendt fra spisdigfri.dk, der nu endeligt er lagt sammen med mit nye firma triba.dk. Her viderefører jeg og mit fantastiske team sammen missionen om at hjælpe mennesker fri af type 2-diabetes. På siden finder du både nyt og gammelt indhold fra Spis dig fri. Læs mere om Triba og mit team på siden “om”. Hvis du har spørgsmål eller forslag, er du velkommen til at kontakte mig via email eller telefon.

De bedste hilsner Jane Kudsk

Diabetes og frugt – Er frugt sundt hvis man har type 2-diabetes?

Af Jane Kudsk
Jane Kudsk er uddannet kandidat i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring på den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 2004. Hun er desuden certificeret Madmentor og har en lang række efteruddannelseskurser bl.a. i den motiverende samtale, spiseforstyrrelser, samt Type 2 diabetes og behandling. Jane Kudsk er grundlægger af Spis dig fri i 2016, hvor mennesker med type 2 diabetes kan få kvalificeret og på samme tid jordnær ernæringsvejledning. Jane har hjulpet hundredvis af danskere med at spise sig til et lavere blodsukker, mindre medicin og mere energi til livet. Du er altid velkommen til at kontakte Jane på jane@triba.dk.
04.12.2023
Diabetes og frugt

Diabetes og frugt går ikke hånd i hånd.

Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev og læst de seneste udgivelser, er du måske allerede begyndt at spise mere fedt og mindre kulhydrat (sukker, brød, ris, pasta, kartofler).

Så har du taget de første skridt og er rigtig godt på vej til et lavere blodsukker.

Måske har du endda allerede mærket en effekt på dit blodsukker, din mæthed og dit humør.
Men du har sikkert en masse spørgsmål og tvivl om forskellige madvarer.

En af de ting rigtig mange er usikre på er, om det er ok at spise frugt.
For vi får jo at vide, at det er sundt, så det må du vel godt som Type 2 diabetiker?

Se videoen nedenfor hvor jeg tager dig igennem hvorfor diabetes og frugt ikke er en god ide.

 

Det korte svar fra mig er: Nej, Frugt er ikke sundt for diabetikere

Det er rigtigt, at frugt er sundt – for mennesker, der ikke har diabetes. Men frugt indeholder en hel del frugtsukker, som får blodsukkeret til at stige.

Derfor anbefaler jeg, at du som Type 2-diabetiker lader være med at spise frugt for at holde dit blodsukker lavt og stabilt. Altså også selvom frugt er sundt for andre.
 
Når det er sagt, så synes jeg også, at du skal vide, at der er forskel på frugt. 

For der er faktisk nogle bær og frugter, der har et rimeligt lavt indhold af sukker.

Et lille TIP til dig:
Spis ikke frugt og bær alene. Brug en lille mængde af dem med lavest sukkerindhold til at pifte din salat eller morgenmad op med – eller som dessert med flødeskum.

Vil du gerne vide endnu om, hvordan du kan spise dig mæt i god mad og samtidig sænke dit blodsukker?

Du får mere energi til at leve det aktive liv, du drømmer om… uden at du skal sulte dig selv eller dyrke hård motion mange timer hver uge.

Ved at tilmelde dig vores Triba+ medlemskab​ for kun 1 kr. i oprettelse, får du vores Mini Kursus “Sådan spiser du dig fri for type 2-diabetes” indtil selve medlemskabet starter den første i den kommende måned hvor kontingentet også trækkes. 

Mini kurset indholder seks videoer, hvor du bl.a.:

– Lærer om fejlen ved de officielle kostråd
– Får svar på hvordan det kunne gå så galt, at du og millioner andre er blevet ramt af diabetes
– Finder ud af, hvorfor din diabetesmedicin ikke helbreder diabetes

Kurset bygger på mit populære foredrag “Spis dig fri for Type 2 diabetes”.

Læs mere om Triba+ medlemskabet her.

 

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link  i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Jane Kudsk taler med en kunde om behandling af type 2-diabetes

Har du flere spørgsmål? Efterlad dine kontaktoplysninger, og vi vil kontakte dig.

Øvrige artikler

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for type 2-diabetes"

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet herunder modtager du direkte guiden med de 9 trin samt ny viden og inspiration om diabetes, mad, sundhed, foredrag og meget meget mere.

 

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 9 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.