fbpx

Medlem log ind

Du er blevet videresendt fra spisdigfri.dk, der nu endeligt er lagt sammen med mit nye firma triba.dk. Her viderefører jeg og mit fantastiske team sammen missionen om at hjælpe mennesker fri af type 2-diabetes. På siden finder du både nyt og gammelt indhold fra Spis dig fri. Læs mere om Triba og mit team på siden “om”. Hvis du har spørgsmål eller forslag, er du velkommen til at kontakte mig via email eller telefon.

De bedste hilsner Jane Kudsk

Diabetes og sexlyst

Af Regitze Seerup
Læge
08.21.2023

Mange diabetespatienter vil i løbet af deres sygdomsforløb opleve at seksualiteten ændrer sig. Diabetes og sexlyst bliver oftere og oftere kodet sammen. Det kan være i form af rejsningsbesvær, nedsat følesans, nedsat lyst, tørhed i skeden for at nævne nogle, hvilket for de fleste er sårbart og skrøbeligt, og vi ved ikke altid hvor vi skal gå hen for at få hjælp. Men den gode nyhed er at der er hjælp at hente, og ting vi kan lære for at forbedre vores sexliv når det er under pres.

For at hjælpe vores medlemmer med at komme i gang med snakken og finde inspiration har vi været så heldige at kunne interviewe Maj Wismann og Per Andersen som begge to er eksperter indenfor feltet og kommer med en masse gode råd i de bonus interview, der ligger på Triba+ medlemssiden.

Hvorfor seksuel sundhed? 

Ni ud af ti danskere mellem 16 og 95 år finder det vigtigt, meget vigtigt eller særdeles vigtigt at have et godt sexliv for deres livskvalitet.

Seksualitet er for de fleste mennesker en essentiel del af det at være menneske. Det er her igennem vi er med til at definere og undersøge vores forhold til os selv og egen krop samt herigennem vi etablerer vores parforhold. Det har betydning for vores velvære – fysisk og mentalt samt vores helbred. 

En sund og velfungerende seksualitet kan virke sundhedsfremmende hvorfor det er vigtigt at vi som sundhedsfaglige har mod på og interesse i at tale om det med de mennesker vi møder. For det betyder så utrolig meget for de fleste mennesker og vi har som regel ikke andre fora at tale om det i.

I Triba vil vi meget gerne være med til at tale om alle de vigtige ting for et godt helbred og liv – også selvom de kan være svære at tale om.   Vi modtager gerne beskeder fra vores medlemmer om hvilke emner der kunne være interessante at tage op i forbindelse med temaet seksuel sundhed.

Du kan læse mere om de to eksperter og se en kort teaser fra interviewet herunder. De fulde interviews er forbeholdt Triba+ Medlemmer:

Maj Wismann: https://websexolog.dk/
Per Andersen: https://www.herculesogco.dk/
 

 

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link  i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Jane Kudsk taler med en kunde om behandling af type 2-diabetes

Har du flere spørgsmål? Efterlad dine kontaktoplysninger, og vi vil kontakte dig.

Øvrige artikler

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for type 2-diabetes"

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet herunder modtager du direkte guiden med de 9 trin samt ny viden og inspiration om diabetes, mad, sundhed, foredrag og meget meget mere.

 

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 9 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.