Må man egentlig godt spise chokolade, når man har type 2-diabetes? Det er et spørgsmål vi tit møder fra vores medlemmer og vi forstår godt forvirringen. Vores korte svar er ja! Rent faktisk har vi hos Triba et princip, der lyder sådan: Der er ikke noget, man ikke “må”.
Mange har brug for et alternativ, når behovet eller hverdagen viser sig fra en anden side. Men som type 2-diabetiker kan det være forvirrende at finde rundt i hvordan man både kan spise sundt og stille lækkersulten. Spørgsmålet lyder: Hvad kan man spise, som i mindre grad behøver at påvirke det høje blodsukker?
Vi har gennem kendskab til vores medlemmer fundet frem til at mange nyder et stykke mørk chokolade. Dét har vi derfor udviklet videre på.
Færre kulhydrater – mere protein og sunde fedtstoffer
Hvem har sagt, at sundere kostvaner ikke også gerne må være både sjove og lækre? Med Triba-chokoladen har givet 90% chokoladen et lækkert løft, som mætter den søde tand og fylder din krop med gode ting. Opskrift har den fordel at gennem indholdet vil reducere mængden af kulhydrater og vi øger fedt og protein indholdet. En fordeling som er langt mere fordelagtigt, ved en type 2-diabetes.
Nederst i denne artikel, giver vi dig opskriften helt gratis og viser dig video hvordan du skridt for skridt laver din egen Triba-chokolade. God appetit!
Hvad ellers må man spise med diabetes 2?
Hvad ellers må man spise? Vi ved at det kan føles uoverskueligt at finde rundt i de mange forskellige kostråd, når man er type 2-diabetiker – men stadig har lyst til at forkæle den søde tand. Derfor er det vigtigt for os som eksperter at gøre det både nemt og sjovt for vores medlemmer at spise sig til et sundere blodsukker.
Er du nysgerrig efter at få mere at vide om vores rådgivning og fordele? Læs mere om Triba+ medlemskabet her og hvordan vi skræddersyr et forløb, der passer til lige præcis dig.
Opskriften: Sådan gør du
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:
- 55g nødder (jeg brugte saltede, ristede mandler)
- 25g kokosmel
- 100g mørk chokolade (90%)
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen i et vandbad
- Hak mandlerne og vej dem af i en skål
- Vej ligeledes kokosmelet af i en skål
- Placér halvdelen af mandlerne og halvdelen af kokosmelet i et lille fad dækket med film
- Hæld den smeltede chokolade over.
- Hæld de resterende mandler og kokosmel på toppen.
- Placér chokoladen i køleskabet og lad den køle indtil den har sat sig til en fast konsistens. Kan også afkøles i fryseren, hvis du ønsker at det skal gå hurtigere.
Du kan også se instrukserne på videoen herunder. God bagelyst!
Mangler du inspiration til andre blodsukkervenlige måltider? Læs Jane’s artikel med tips til diabetesvenlig morgenmad her!