Her er 3 eksempler på blodsukkervenlig diabetes morgenmad, der gør dig mæt indtil frokost – uden blodsukkeret ryger i vejret
Hvis din normale morgenmad er:
a) havregryn med skummetmælk og rosiner eller
b) brød med marmelade eller fedtfattig ost
…så tilhører du flertallet af danskere.
Begge menuer – med fødevarer, de fleste i øvrigt opfatter som sunde for diabetikere – sørger for, at du starter dagen med en ordentlig portion kulhydrater.
Kulhydraterne sender dit blodsukker i vejret, fordi kulhydraterne bliver nedbrudt til sukker i tarmen og sendt direkte ud i blodet.
DERFOR skal du starte dagen med mere fedt og protein.
Du kan jo selv prøve at måle forskellen, hvis du har en blodsukkermåler.
Her er hvad en nyhedsbrevslæser skrev til mig, efter han skiftede sin kulhydratrige morgenmad ud:
“Utroligt nok. Diabetes morgenmad med æg og bacon. Blodsukkeret gik kun fra 4,1 til 4,6. Den mindste ændring nogensinde”.
En anden fortalte mig:
“Jeg troede, at mit blodsukkerapparat var gået i stykker, så jeg måtte prøve igen dagen efter, men den var god nok”.
Så det virker.
Og som ekstra bonus holder fedtet dig mæt i meget længere tid. Så du behøver ikke spise i løbet af formiddagen. Derfor skal du heller ikke være bange for at tage på i vægt.
3 eksempler på blodsukkersikker diabetes morgenmad
Når du udelukker kulhydrater, er der heldigvis en masse andre ting, du kan spise til morgenmad, som kun påvirker dit blodsukker minimalt.
Hvis du minder bare en lille smule om mig, så skal det være nemt om morgenen. Derfor får du ingen lange opskrifter i denne omgang, men bare tre eksempler til inspiration:
1) To æg blødkogte, som omelet eller som spejlæg med fire ostestænger, 1/2 avokado og peberfrugter i skiver. Spis lidt serranoskinke, laks, ristet pølse eller bacon til.
2) En peberfrugt skåret i kvarte med en tyk skive ost og pølse på hver kvart. Et skvæt fløde i kaffen.
3) Græsk yoghurt 10% med lidt bær og et drys af ristede mandler og nødder.
Så sørg for at dit køleskab altid er fyldt op med gode sager, du kan forkæle dig selv og familien med. Og nyd at spise noget mad, som gør dig godt.
Det er en god start på dagen. Og det skulle gerne holde dig behageligt mæt helt til frokost.
Gør det ikke det, så spis en lidt større portion i morgen.
Hvis du synes, det er uoverskueligt at ændre alle dine måltider på en gang, så er morgenmaden et godt sted at starte.
Mange der har hørt mit foredrag eller været igennem vores Mini Kursus starter også med morgenmaden.
De har fået en øjenåbner og forstår, hvad der skal til.
2-3-4 måneder senere modtager jeg glade og stolte e-mails fra deltagere, der har formået at få styr på deres høje blodsukker. Og nogle af dem har endda allerede fået sat medicindosis ned.
Som f.eks. Mogens på 56 år, der skrev til mig:
“Dagen efter foredraget ændrede jeg min kost. Her godt 2 måneder senere har jeg sænket mit insulin fra 96 Enheder til 52 Enheder dagligt.”
Irene skrev:
“Tak for det gode foredrag for 2 måneder siden – jeg er så småt begyndt at efterleve dine råd. Mit blodsukker er dalende og jeg har også smidt mellem 5 og 6 kg.”
Og Ken skrev:
“Jane, tak for et lods bagi. Jeg har levet efter dine anbefalinger lige fra morgenen efter foredraget. Allerede efter få dage kun jeg måle lavere blodsukker. Og nu tre måneder senere er mit langtidsblodsukker faldet fra 69 til 47!”
Hvis du er interesseret i at se med på et af mine foredrag, kan du via dette link finde kommende foredrag / webinarer.