fbpx

Medlem log ind

Du er blevet videresendt fra spisdigfri.dk, der nu endeligt er lagt sammen med mit nye firma triba.dk. Her viderefører jeg og mit fantastiske team sammen missionen om at hjælpe mennesker fri af type 2-diabetes. På siden finder du både nyt og gammelt indhold fra Spis dig fri. Læs mere om Triba og mit team på siden “om”. Hvis du har spørgsmål eller forslag, er du velkommen til at kontakte mig via email eller telefon.

De bedste hilsner Jane Kudsk

Hvad for noget fedt skal jeg stege i?

Af Jane Kudsk
Jane Kudsk er uddannet kandidat i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring på den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 2004. Hun er desuden certificeret Madmentor og har en lang række efteruddannelseskurser bl.a. i den motiverende samtale, spiseforstyrrelser, samt Type 2 diabetes og behandling. Jane Kudsk er grundlægger af Spis dig fri i 2016, hvor mennesker med type 2 diabetes kan få kvalificeret og på samme tid jordnær ernæringsvejledning. Jane har hjulpet hundredvis af danskere med at spise sig til et lavere blodsukker, mindre medicin og mere energi til livet. Du er altid velkommen til at kontakte Jane på jane@triba.dk.
07.03.2023

Hvilken type fedtstof er bedst at stege i?

 

Det spørgsmål får jeg ofte!
Er du også ofte i tvivl om, hvad for noget fedt du skal stege i, så læs med her…

Fedt er ikke bare fedt, og vi opdeler det i mættet og umættet fedt alt efter, hvordan det rent kemisk ser ud.

 

Umættet fedt er ikke godt at stege i

 

Det umættede fedt opdeler vi desuden i enkelt- og flerumættet fedt – alt efter antallet af kemiske ”dobbeltbindinger”.
Dobbeltbindingerne i det umættede fedt gør, at olierne er flydende ved stuetemperatur, og at de ikke tåler opvarmning særlig godt.
Disse olier inkluderer fx majs-, vindruekerne-, raps- og solsikkerolie, der altså ikke er gode olier at stege i.
Jo flere dobbeltbindinger – som vi finder i fler-umættet fedt – jo mindre varmestabil er olien, og jo nemmere bliver den harsk.

 

Så hvad skal du stege i?

 

Det mættede fedt – altså fedt, der er fast ved stuetemperatur – er mere varmestabilt og tåler opvarmning på panden.
Mættet fedt som du finder i smør, kokosolie og ande-/svinefedt, er godt at stege i.
Du kan også bruge olivenolie, der indeholder mest enkelt-umættet fedt – men det skal ikke varmes for hårdt.
Hvis du stiller olivenolien i køleskabet, vil den blive delvist fast i modsætning til fx rapsolie, der vil forblive flydende, fordi den indeholder mere fler-umættet fedt.

Hjælp til at sænke blodsukkeret – måned efter måned

Tilmeld dig Triba+ medlemskabet og få direkte adgang til vores intromateriale og en række videoer der hjælper dig godt i gang med medlemskabet indtil medlemskabet starter op d. 1. i måneden.

Nyhedsbrev

Få tilsendt vores nemme opskrifter, nyheder, gode tips og meget mere.

Når du indsender din email skriver du dig op til Triba’s nyhedsbrev. Du kan framelde til enhver tid via dette link  i bunden af de emails vi sender. Læs mere om hvordan vi behandler din data i vores privatlivspolitik.

Jane Kudsk taler med en kunde om behandling af type 2-diabetes

Har du flere spørgsmål? Efterlad dine kontaktoplysninger, og vi vil kontakte dig.

Øvrige artikler

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for type 2-diabetes"

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet herunder modtager du direkte guiden med de 9 trin samt ny viden og inspiration om diabetes, mad, sundhed, foredrag og meget meget mere.

 

Tak for tilmelding. Du skulle gerne have modtaget en mail med link til vores 9 trin. Husk at tjekke din spam/uønsket mappe.